Engels


J. (Janet) Hemminga

Janet is in Canada geboren en daar is de basis voor haar liefde voor de Engelse taal  gelegd. Toen zij 5 was, verhuisde zij  naar Nederland waar zij Nederlands leerde, maar het Engels verdween nooit uit haar gedachten…

Hier ligt de motivatie voor haar keuze om de docentenopleiding Engels en Nederlands aan de Vrije Leergangen van de Vrije Universiteit in Amsterdam te volgen. Na het afronden van deze opleiding heeft zij op een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in de Randstad en in Zeeland gewerkt als docente Engels en Nederlands. Vanaf 2000 is zij werkzaam geweest in de schoolleiding van Het Goese Lyceum in Goes en gedurende die periode heeft zij altijd een aantal  lessen gegeven, want lesgeven is een prachtig vak!

Een favoriete uitspraak van Janet is: “Oh, to  be in England now!”, dat prachtige land met die mooie taal en  dat geweldige gevoel voor humor!

Tijdens de lessen Engels  besteedt zij veel aandacht aan spreekvaardigheid, luistervaardigheid, tekstbegrip, grammatica en vocabulaire: jawel: er moeten  ook woordjes geleerd worden, want zonder woordenschat kun je geen taal leren! Uiteraard worden de lessen voorzien van voorbeelden van die prachtige Engelse humor!

Engels